Så kan du uppgradera ditt lägenhetslarm

Så kan du uppgradera ditt lägenhetslarm

Det finns några enkla sätt på vilka du kan uppgradera ditt befintliga lägenhetslarm och säkerställa att din bostad är helt säkrad mot inbrott, bränder och andra faror. Ett grundläggande larmsystem för en lägenhet kan hjälpa dig att hålla bostaden och din familj säker. Du kan dock vilja utöka funktionaliteten genom att lägga till några av nedanstående uppgraderingar.

Lägg till en säkerhetskamera

Om du inte redan har en säkerhetskamera kopplad till ditt lägenhetslarm, kan du genom att lägga till en sådan höja säkerhetsnivån i din lägenhet. En kamera kan visa dig vem som befinner sig utanför dörren innan du öppnar densamma. Den kan även placeras på andra ställen i lägenheten för att hålla koll på viktiga rum när du inte befinner dig i bostaden. En kamera ger dessutom ytterligare skydd mot inbrott då den i sig kan vara tillräckligt för att avskräcka brottslingar.

Bli meddelad när någonting inträffar

Många lägenhetslarm kan varna dig när någon har tagit sig in i din lägenhet. Du kan se till att bli meddelad när någon kommer och går genom ett larmat fönster eller en dörr i din bostad. Detta är användbart eftersom du kan få ett meddelande om att ett inbrott pågår när du befinner dig på jobbet, vilket gör att du kan larma polis till platsen. Du kan även låta polisen meddelas per automatik när ditt larmsystem upptäcker en inkräktare.

Uppgradera ditt lägenhetslarm med röksensorer

Röksensorer är en användbar uppgradering av ditt larmsystem. Många säkerhetssystem, såväl trådade som trådlösa, kan anslutas till rök- och värmesensorer. Dessa kan meddela dig när en brand bryter ut i din lägenhet, eller till och med varna dig innan branden faktiskt bryter ut. Denna funktion är väldigt användbar oavsett om du är hemma eller befinner dig någon annanstans. Systemet kan genast varna dig när det finns tecken på fara.

Röststyrning

Vissa säkerhetssystem för lägenheter har även en funktion som låter dig styra ditt larm med rösten. Du kan då larma på och av ditt larm genom att “prata med” det. När du använder denna funktion, kan bara du själv och eventuellt vissa familjemedlemmar ta sig in i bostaden utan att utlösa larmet.