Råd för hyresvärdar

Hyresvärdar har ofta svårt att avgöra om en hyresgäst sannolikt kommer att betala sin hyra eller inte. Detta kan vara knepigt eftersom de hyresgäster som vi hör om på nyheterna är de som inte betalar sin hyra alls. Samma hyresgäster som får mycket uppmärksamhet i media och framställs som har problem är samma som i slutändan betalar hyran. Dessa hyresgäster gillar vanligtvis att ta in stora och dyra objekt. De kanske kan bevisa att de bor i enheten i flera månader men sedan flytta ut och komma tillbaka senare. De kan ta in ett större hem med mycket dyra möbler. Men dessa typer av hyresgäster bara hamna betala mer eftersom hyresvärden inte uppmärksamma dem vid bedömningen av hyran.

Vad jag menar med detta är att även om du kan bevisa att ditt hyresavtal innebär en hyra till eget avtal, kan det vara svårt att genomdriva det eftersom hyresgästen sannolikt kommer att betala det återstående återstoden av hyresavtalet. Om du inte tar ut en förskottsbetalning, då de kan förhandla sig ut ur insättningen. I många fall kommer de att förhandla fram en betalningsplan där de måste betala en viss summa pengar på vecko- eller månadsbasis. Detta verkar begränsa hyresvärdens förmåga att samla in från hyresgästen, men det faktiskt tillåter hyresgästen att tak sin maximala potential att vräkas. Dessutom kommer många hyresgäster utarbeta en kompromiss arrangemang med hyresvärden där de är överens om att betala ett högre belopp för att kompensera för skillnaden mellan den vanliga hyran och deposition de samlar in. I många fall går hyresgästen med på att ge en del av återstoden av depositionen till hyresvärden om de vill hämta den i slutet av terminen.

Hyresgäster

Vid sökning efter hyresgäster bör hyresvärdar ta hänsyn till ägarens marknad. Om det finns en stark köpare marknaden, då du kommer att finna att denna typ av hyresfastigheter är mycket lätt att sälja. Många agenter är villiga att ta ut en högre hyra än de flesta hyresgäster är villiga att betala. Hyresgäster är vanligtvis inte kan förhandla med hyresvärden på egen hand, men om de har en grupp rumskamrater som letar efter hyra att äga, då de kommer att kunna pruta för sig själva.

En annan faktor som många hyresvärdar förbise är att ha en fastighetsmäklare för att hantera hyresgästen uppdragsprocessen. Även om detta kan verka som ett krångel för hyresvärden, är det ett bra sätt att undvika problem senare. De flesta fastighetsmäklare gör detta på en beredskapsbasis; det vill säga, de kommer bara att ta ut en avgift om du har ett problem. Det är alltid bättre att anlita en fastighetsförvaltare för att hantera hyresgästen uppdragsprocessen i stället för en fastighetsmäklare. Även om den förra kommer att kosta en liten avgift att använda, kommer det att spara dig besväret med att behöva ta itu med någon som inte känner till området eller dig. En fastighetsförvaltare kommer att arbeta med hyresvärden på samma sätt som en fastighetsmäklare kommer.

Låt inte någon av dessa faktorer avskräcka dig från att försöka sälja din fastighet med en hyresgäst köpa här betala här systemet. Hyresgäster gillar det faktum att de har en definierad plats att leva och förmågan att hålla en insättning kan göra stor skillnad i din förmåga att sälja din egendom.

En samling texter om fastigheter finns här naringsfastighet.se.