Handpenning vid bostadsköp

Alla nya bostadsköpare har en handpenning som de måste göra innan banken kommer att låna dem pengar för att köpa ett hus. Vissa banker kräver så lite som fem procent, men andra kräver hela 20 procent handpenning. Det beror på långivaren, säljaren och hur mycket av ett hus du vill köpa. Här är några skäl att ha en handpenning för ditt första hem.

Den viktigaste faktorn när man köper ett hem är om du har råd. Din handpenning är mycket viktigt för att rädda dig från en hög ränta inteckning. Ett lån som är för bra för att vara sant ofta är. Om lånet officer vill sälja huset snabbt, de kommer att debitera dig mer ränta och be om ett högre lån. Du bör alltid kontrollera med din bank innan du skriver på något eftersom du inte vill göra ändringar i din affärsplan innan du ens kommer dit. Du vill veta om du har råd att flytta ut ur ditt nuvarande hem innan du skriver på den streckade linjen. Du vill inte ta någon risk, speciellt om du inte har gjort dina läxor ännu. En annan viktig sak är att du kommer att få en bättre ränta genom att ha en handpenning. Som namnet antyder, det är här du lägger ner en procentandel av den totala köpeskillingen. Detta belopp är inte ett fast belopp så du måste lägga den någonstans på vägen om du någonsin vill refinansiera eller sälja huset.

Spara till framtida bostaden

När du sparar pengar i förskott, betyder det att du kommer att ha pengar att betala för din handpenning. Om du är skyldig tusen kronor på en inteckning, har du möjlighet att betala sex eller sju tusen. Banken har inget emot det, men om du är skyldig dem 7000, förväntar de sig att du ska betala det. De kommer att erbjuda dig en lägre ränta när du har mer eget kapital i hemmet.

Att köpa ett hem utan pengar kommer att innebära att du kommer att ha en högre ränta än människor som har pengar ner. Utan pengar ner, kommer du sannolikt att betala mer eftersom du sannolikt kommer att sluta med en större inteckning. Ibland bankerna kommer att acceptera mindre pengar ner, beroende på värdet av hemmet och vilken typ av lån du tar ut. Eftersom de pengar du har sparat upp inte kommer att användas direkt för att betala för huset, kommer du att få betala mer med tiden. Om du inte har pengar ner alls, kommer du att betala ränta till banken. Så småningom kommer du att betala för alla dina utgifter, inklusive ditt hus, ränta, skatter och verktyg.

Förhoppningsvis denna information hjälper dig att fatta rätt beslut om att ha en handpenning när du köper ett hem. Med ekonomin är vad det är, måste du se till att du har gott om pengar tillgängliga för att betala för huset.

Besök kapitalinvestering.se för vidare information om ekonomi.