Råd för förstagångs husköpare

Människor som köper sitt första hem är vanligtvis mycket entusiastiska över köpet. De skulle vara ännu mer glada om de inte behövde oroa sig för finansiering, sälja huset, och den återstående skuldbördan. Men den entusiasmen blir snabbt till ångest när de upptäcker kostnaderna i samband med köpet. Första gången bostadsköpare kan vara intresserade av att köpa ett hus som de kan leva i för ett par år, eller kanske en bit mark med målet att bo i ett enfamiljshus. I båda fallen bör hem köparen vet hur mycket fastighetsmarknaden kommer att kosta.

Det finns en liten men betydande skillnad mellan att betala bolåneräntor nu och betala bolåneräntor i framtiden. Många långivare kommer inte att utfärda en inteckning till människor som nyligen har köpt ett hem. Om du är en av dessa människor, inte anta att din nästa inteckning kommer att finnas tillgänglig när du köper ditt nya hem. Detta är viktigt för bostadsköpare, eftersom det ibland är svårt att få finansiering. Detta betyder inte att räntorna på de bolån som är tillgängliga för bostadsköpare är alla dåliga. Det betyder bara att deras långivare kommer att förvänta sig att betala en större handpenning och betala extra avgifter.

Lyckligtvis är den genomsnittliga inteckning innehavaren som har köpt ett hem i det förflutna nästan säkert att erbjuda en lägre ränta än de låneräntor de noterades bara några år sedan. Därför finns det all anledning att tro att de priser som erbjuds av långivare i dag är mycket bättre än de var för några år sedan.

Ansökan om bolån

Innan du köper ett hem, första gången bostadsköpare uppmuntras att shoppa runt och hitta bästa möjliga pris. Samtidigt måste de veta hur mycket de har råd och hålla sig till det antalet. En inspektör kan krävas innan husets inköpspris är klart. En certifierad heminspektör kommer att undersöka fastigheten för att se om det är ett säkert köp. Den mest uppenbara skillnaden mellan att köpa ett hus och köpa en bil är att banken kommer att kräva en mycket högre handpenning för ett hus än de kommer för en bil. Bankens syfte med att kräva en högre handpenning är att förhindra ett hem köpare från att ta ut ett stort personligt lån för att betala för huset. Om det personliga lånet kräver en stor handpenning, då banken kommer att ha ett eget lån tillgängliga för dem som inte uppfyller kraven för ett personligt lån. Detta eget kapital lån är ett sätt för banken att säkra sin egendom och använda den som säkerhet mot ditt hem.

Genom att inte betala bästa möjliga ränta har långivaren sannolikt fått mycket mer av transaktionen än om köparen hade betalat hela lånebeloppet. Därför kan långivaren vara villig att erbjuda en lägre ränta och be att den nya låntagaren går med på att göra en större handpenning. Det är vanligt att första gången bostadsköpare att kvalificera sig för en lägre ränta än de som har finansierat bostäder i det förflutna. Så, om du är en första gången hem köpare, kolla in dina alternativ för den bästa räntan på ditt lån.

Besök denna sida bohista.se om shopping.